Slotevent: Virtual as the new Reality? How technology creates better healthcare

De presentaties van het Immersive Care-deel van het online event (voormiddag, Nederlands) kunnen jullie hieronder terugvinden.

De presentaties van het eMEN-deel van het online event (namiddag, Engels) kunnen jullie via de eMEN-website terugvinden. 

Keynote Felix Bolinski

Virtual reality applications in (mental) healthcare: Developments and considerations

Felix Bolinski is currently finishing his PhD at the Vrije Universiteit Amsterdam in the team of prof. Heleen Riper. His research focused on both clinical and experimental application of technology (Internet, Virtual Reality, Wearables) for tackling mental health issues in students. Felix is also working as a research associate and project manager at the Trimbos Institute (the national expertise centre for mental health and addiction), where he mainly focuses on implementing low-threshold ehealth programs.

Achtergrond project en immersieve technologie

In deze presentatie geven we een korte beschrijving van de achtergrond en het doel van het TETRA-programma van de Vlaamse Overheid en het Immersive Care project zelf. Daarnaast geven we ook een introductie tot immersieve technologie met beschrijving en voorbeelden van verschillende vormen van immersieve technologie. 

Bedrijfspitches

In deze presentaties stellen de bedrijven Psylaris, DIGIMedical en OneBonsai hun werking voor, alsook hun aanbod van immersieve technologie voor de zorg. 

Use cases

Hieronder worden de presentaties voor de verschillende use cases getoond, ingedeeld volgens zorgsetting, nl. pediatrie, revalidatie, woonzorgcentra en personen met een verstandelijke beperking. 

Pediatrie
Revalidatie
Woonzorgcentra
Personen met een verstandelijke beperking

Immersive Care: lessons learned

In deze presentatie geven we enkele algemene lessen, tips en aandachtspunten voor zorgorganisaties die aan de slag willen gaan met immersieve technologie, alsook voor technologiebedrijven die immersieve ervaringen willen ontwikkelen voor de zorg.